LSAB ja Vistträsk investeerivad uude teritusrobotisse, mis suurendab automatiseerimist.

“Me näeme suurenenud nõudlust ja teeme pidevalt investeeringuid, et arendada oma pakkumist. Valmistume uue teritusroboti jaoks, mis suurendab automatiseerimist eriti HewSaw, Linck ja AriVislanda saeliinide saeketaste puhul,” ütles Martin Andersson, LSAB äriüksuse juht.

Juba 1982. aastal hakati Vistträskis, mis asub umbes tunniajase autosõidu kaugusel Luleåst läänes, teritama saekettaid ja lintsaeterasid. Alates 2008. aastast on tegevus osa LSAB-st, mis pakub peamiselt Põhjamaades ja Baltikumis teritusteenust, keskendudes saeveskitele ja puidutööstusele. “Me näeme suurenenud nõudlust ja teeme pidevalt investeeringuid, et arendada oma pakkumist. Valmistume Vistträskis uue teritusroboti jaoks, mis suurendab automatiseerimist eriti HewSaw, Linck ja AriVislanda saeliinide saeketaste puhul. Vistträski piirkonnas on hetkel suur tegevus saetööstuses. Piirkond asub geograafiliselt otse selle okaspuumetsade südames, mis tähendab omakorda kvaliteetset toorainet ja ideaalset kohta saeveskite tegevuse jaoks. Rootsi on Euroopa suuruselt teine saetud puidu tootja ning jätkab investeerimist puidutööstuse ja biotoormepõhise ühiskonna arendamisse, sealhulgas saeveskite ja tselluloositehaste laiendamisse jne,” ütles Martin Andersson, LSAB äriüksuse juht. Teritusteenus on LSAB pakkumise lahutamatu osa. Paljud tööriistatüübid vajavad teritust ja taastamist, et klient saaks oma tööriistadest maksimaalse kasutusaja. Tööriistade täisteenus tagab kvaliteedi ja jõudluse. Lisaks teritusele ja taastamisele tehakse ka tasakaalustamist, pesemist, rihtimist ja remonti kulunud tööriistakehade puhul. Kahehõlmaliste saeliinide saeketaste teritamine on Vistträski kasvu osa. Martin Andersson jätkab: “Saeveskite tööstus konsolideerub ja muutub rahvusvahelisemaks. Näeme, et rahvusvahelised kontsernid kasvavad ja juhivad konsolideerimist turul. LSAB on ettevõte, millel on sarnased ambitsioonid. Muutume edukast kohalikust Rootsi ettevõttest, mille juured on Långshyttanis, rahvusvaheliseks koostööpartneriks, kes keskendub suurematele kontsernidele ja tegevustele mitmes riigis.”

LSAB Wood Solutions on LSAB Groupi äriüksus, mis tegeleb puidu töötlemise tööriistade tootmise ja müügiga. Äriüksuse käive on umbes 250 miljonit Rootsi krooni ja see on juhtiv tegija Põhja-Euroopas. Eesmärk on saavutada Euroopas täielikult kattuv teenuspartner ning olla oma valdkonna rahvusvaheline turuliider.

Lisatud pildil vasakult: Simon Dubach, ISELI tehnik ja Martin Andersson, LSAB äriüksuse juht.