Ajalooline suur investeering LSAB-ilt Soome Kajaanisse

“Soome on Euroopa kolmas suurim saematerjali tootja. Kajaani piirkonnas, kus meil on tegevus, on hetkel kõrge tegevus saetööstuses. Seetõttu teeme nüüd ajaloolise miljonilise investeeringu meie Soome teenindusüksusesse,” ütleb Martin Anderssons, LSAB äriala juht.

2012, aastal ostis LSAB Kajaani üksuse, mis pakub saekettaid ja lintsaekettaid terade lihvimisteenuseid, peamiselt klientidele saeveskitest ja puidutööstusest Rootsist ja Soomest.

“Valmistume nüüd laiendama oma tegevust Kajaanis. Suurenenud nõudluse rahuldamiseks, eriti HewSaw saejoone terade järele, investeerime nüüd uude seadmesse ja ka uude lihvimisrobotisse. See investeering on ettevõtte ajaloo suurim,” ütleb Mika Rahko, LSAB Finland tegevjuht.

Lihvimisteenused on lahutamatu osa LSAB pakkumisest. Paljud tüüpi tööriistu tuleb lihvida ja kohandada, et kliendid saaksid maksimaalselt oma tööriistadest kasu. Täisteenus tööriistadele tagab kvaliteedi ja jõudluse. Lisaks lihvimisele ja kohandamisele teostatakse ka tasakaalustamine, pesemine, silumine ja vigastatud tööriistakorpuste parandamine.

LSAB Wood Solutions on LSAB Groupi äriüksus, mis tegeleb puidu töötlemise tööriistade tootmise ja müügiga. Äriüksuse käive on umbes 250 miljonit Rootsi krooni ja see on juhtiv tegija Põhja-Euroopas. Eesmärk on saavutada Euroopas täielikult kattuv teenuspartner ning olla oma valdkonna rahvusvaheline turuliider.

Lisatud pildil vasakult: Mika Rahko, LSAB Finland tegevjuht, koos oma Rootsi kolleegi Lars Vikströmi, LSAB Vistträski piirkonnajuhtiga.